Csepel Művek építészeti elemzése - sights from architectural pespecticve: Csepel Factory 2018 Oct

edited September 2018 in Rad Events

A Weiss Manfréd-i örökség iránti mély tiszteletből fakadó odaadás jeleként szeretnénk felterjeszteni fórumunkon ezt az eseményt. Az elmúlt évek során a Csepel Művek a Waffenrad típusú osztrák kerékpárokhoz fűződő viszonyának kiderítése érdekében tett kisebb-nagyobb erőfeszítéseink fokozása gyanánt tesszük közre eme posztunkat. Szívesen vesszük minden klubtagunk segítségét és minden kedves érdeklődőt további találkozóink során is szeretettel várunk.

Taking in consideration how keen Waffenradforums was on researching workshops and the history of Csepel Művek over the last year, with deep respect towards the workers, women and men who spent most of their lives in the great halls and at the many work benches of the factory, hereby we invite all interested in this topic to get further insight into Weiss Manfréd's legacy.

https://www.waffenradforums.net/index.php?p=/discussion/116/the-history-of-manfred-weiss-and-early-days-of-hungarian-bicycle-culture/p1

Október 4., 19:00 – Október 18., 19:00
4th October 7 PM - 18th October, 7 PM

Szervezők / Organized by: KÉK- Contemporary Architecture Centre

Cím / Address: Bartók Béla út 10-12., Budapest, 1111

More about the event: https://www.facebook.com/events/516013892203015/

Creative Momentum (SCCM) is a European cultural platform addressing the contemporary urban challenges of European cities. SCCM is a joint project of Goethe-lnstitut (DE), Czech Centres (CZ), reSITE (CZ), Academy of Fine Arts and Design in Bratislava (SK), Association of Belgrade Architects (RS), Hungarian Contemporary Architecture Centre - KÉK (HU), Katowice City of Gardens (PL), KUNSTrePUBLIK (DE), Mindspace (HU), Old Market Hall Alliance (SK), Res Publica - Cities Magazine (PL). Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.

A Csepel Művek Budapest legjelentősebb elfelejtett területe. A belvárostól kevesebb, mint fél órányira lévő kétszáz hektáros zóna a hazai ipartörténet központi helyszíne, amelynek a jelene legalább olyan érdekes, mint az emlékei. A Művekben ma sokszáz cég működik jobbára egymástól függetlenül, és miközben az ide látogatók egy lassan elsüllyedő világot látnak, a terület valójában Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő részének közepén található. Mi van ma a Csepel Művekben? Hogy fér meg egymással egy erőmű, egy kovácsműhely, egy bicikligyár és egy műterem? Hogy kerülhet vissza a térképre a hely, ami egy kerület életének volt a központja? A KÉK két éves kutatásáról beszámoló kiállításon körüljárjuk a terület helyzetét, az itt dolgozók és vállalkozók világát és a továbblépés legfontosabb kérdéseit. A Csepel projekt a Shared Cities: Creative Momentum program része.

Source: https://www.facebook.com/events/516013892203015/

Sign In or Register to comment.