Minden negyedik budapesti kerékpárral... / Every 4th person in Budapest uses a bicycle...

Minden negyedik budapesti kerékpárral közlekedett 2013. szeptemberében
2013. okt. 13.

A Biciklis Boom-ot Budapesten a kutatási adatok is igazolják: minden negyedik budapesti kerékpárral közlekedett 2013. szeptemberében! A Magyar Kerékpárosklub reprezentatív kutatásának legfrissebb eredményei:

Budapesten a megkérdezettek minden eddiginél magasabb aránya, mintegy egyharmada (!) kerékpározott szeptemberben, és minden negyedik (!) budapesti válaszadó használta kerékpárját közlekedésre*.

A kutatás háttere

2010 tavaszától a Magyar Kerékpárosklub rendszeresen publikál országos reprezentatív adatokat a magyarországi kerékpárhasználat alakulásáról. Az adatfelvételek elvégzését a TNS-Hoffmann Hungary piackutató cég vállalta, támogatva ezzel szervezetünket. A legfrissebb, 14. adatfelvételi hullámra szeptember 13-18. között került sor. Az eredmények a kérdezés előtti 2 hétre (azaz a 2013. augusztus 30. és szeptember 18. közötti időszakra) vonatkoznak.

A minta a főbb szocio-demográfiai jellemzők (nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió) mentén a 18 éves vagy idősebb magyarországi állandó lakosokra reprezentatív.

Teljes cikk / Full article: http://bikemag.hu/magazin/hirek/minden-negyedik-budapesti-kerekparral-kozlekedett-2013-szeptembereben

Sign In or Register to comment.