Zavar, ha a csajok nem nőiesek a bringán - kerékpáros cikk / female cycling article

edited May 2019 in Rad Culture

Zavar, ha a csajok nem nőiesek a bringán
by Hepp Ildikó, 2011. április 23.

A tavaszi Critical Mass előtt belvárosi biciklis nőket kérdeztünk arról, hogy milyen a budapesti kétkerekű közlekedés és hangulat. Van, aki azért biciklizik, mert zavarja, hogy a metrón szomorúak az emberek, és van, aki inkább azért, mert az ülőmunka fárasztja.

A budapestieket gyakran hallani hencegni, hogy a város tömegközlekedési hálózata Európában egyedülálló, ám a történet végére mindig hozzá kell tenni a szomorú valóságot, hogy a vonalokon futó járművek viszont ramaty állapotban vannak. A legtöbb turisztikai oldal mégis a BKV-t ajánlja az újdonsült városlátogatóknak, mert parkolni szinte lehetetlen. Ha mégis akad egy hely, akkor az ember otthagyja a fél vagyonát pár óráért. Taxival csak éjszaka érdemes közlekedni, mert nappal nem sokkal gyorsabb, mint a BKV, sőt! És szintén nagyon drága.

Vegyük még számításba a biciklis közlekedést. Több oldalon is olvasni arról, hogy a kerékpárutak dinamikusan fejlődnek, de akkor például a Város Szíve Programban miért nem szerepelnek? Ezekre a kérdésekre nem most fogunk választ kapni, de lássuk, hogy a biciklisek hogy gondolják.

Részletek / For more: https://divany.hu/zold/2011/04/23/bringasok_a_belvarosban/
Képek forrása / Picture source: https://divany.hu/zold/2011/04/23/bringasok_a_belvarosban/

MORE ON FEMALE CYCLING ON OUR FORUM / MÉG TÖBB NŐI KERÉKPÁROS TÖRTÉNET ITT A FÓRUMON:

https://www.waffenradforums.net/index.php?p=/discussion/comment/1150#Comment_1150
https://www.waffenradforums.net/index.php?p=/discussion/comment/1139#Comment_1139

Sign In or Register to comment.