Bridgestone bicycle tires

Bridgestone Develops Next-Generation Bicycle Tire Designed Using “Air Free Concept”

Bridgestone Corporation announced today that, together with Bridgestone Cycle Co., Ltd., it has developed a next-generation bicycle tire as an effort to realize practical application of the “Air Free Concept*,” a technology for creating tires that do not need to be inflated with air. The companies will advance feasibility studies seeking to make this new tire available in market by 2019.

The “Air Free Concept” is a technology that eliminates the need for tires to be inflated with air to support the weight, using a unique structure of spokes stretching along the inner sides of tires. In addition, the spokes are made using recyclable resins and rubbers to help realize more efficient use of resources.

Full article: https://www.bridgestoneamericas.com/en/newsroom/press-releases/2017/bridgestone-develops-next-generation-bicycle-tire-designed-using

Megcsinálták a gumit, amit minden kerékpáros imádni fog

A Bridgestone nemrég kifejlesztette a levegő nélküli gumit, így többé nem lesz szükség pumpára, és a defekt miatt sem kell majd aggódni.

Kevés annál bosszantóbb dolog létezik egy kerékpáros számára, mint amikor induláskor észreveszi, hogy lapos a kerék. A pumpálás ugyan segíthet rajta, de ha az abroncs defektet kapott, akkor nem sokat ér a dolog. A Bridgestone azonban egy olyan abroncsot mutatott be, amivel nyugodtan elfelejthetjük nemcsak a defektet, de a pumpálást is.


Source: https://hvg.hu/tudomany/20170421_kerekpar_bridgestone_levego_nelkuli_gumi_bicikligumi_defektmentes

Sign In or Register to comment.